اقدامات بعد از جراحی تعویض مفصل لگن
افرادی که تحت جراحی تعویض مفصل لگن قرار می گیرند، باید بعد از عمل نکاتی را در خصوص مراقبت از مفصل لگن جدید رعایت کنند. در این مقاله سعی داریم به بررسی اقدامات بعد از جراحی تعویض مفصل لگن بپردازیم.
-
استفاده از عصا و واکر
استفاده از عصا و واکر این اطمینان را می دهند که از زمین خوردن بیمار و یا بروز آسیب و جابجایی مفصل لگن پیشگیری خواهد شد. ممکن است در ابتدا هنگام استفاده از این ابزارها، بیمار نیاز به کمک اطرافیان داشته باشد اما بعد از گذشت مدتی، می تواند مستقل کارهای خود را انجام دهد.
-
درمان درد ران
مهم است که بیماران بعد از جراحی تعویض مفصل لگن، داروی مسکن مصرف کنند. عدم کنترل درد می تواند مشکلاتی را برای انجام تمرینات فیزیوتراپی ایجاد کند که در نهایت منجر به بروز دردهای مزمن نیز خواهد شد.
اگر بیمار نگران عوارض جانبی مصرف دارویی باشد، حتما باید در این خصوص با پزشک مشورت کند.
-
فیزیوتراپی
فیزیوتراپی یکی از مهم ترین اقدامات بعد از جراحی تعوض مفصل لگن می باشد. این روش می تواند اهداف متعددی را دنبال کند. به عنوان مثال، اگر محل زندگی بیمار پله های زیادی داشته باشد، فیزیوتراپی با این هدف انجام می شود که بیمار آمادگی لازم برای بالا و پایین کردن پله ها را پیدا کند.
صرف نظر از اهداف فردی، انجام فیزیوتراپی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بیمارانی که در جلسات فیزیوتراپی شرکت می کنند و تمرینات را انجام می دهند، قطعا دوره نقاهت سریع تری را پشت سر خواهند گذاشت.
بعد از جراحی تعویض مفصل لگن، بیمار باید یک سری باید و نبایدها را رعایت کند. به عنوان مثال:
– دوری از انجام فعالیت های شدید بدنی
– مفصل لگن نباید بیشتر از نود درجه خم شود.
– پاها نباید بر روی هم قرار بگیرند.
– نباید فشاری به پاها وارد شود.
رعایت تمامی این موارد از جابجا شدن مفصل جدید پیشگیری خواهند کرد. جابجایی مفصل، یکی از عوارض شایعی است که ممکن است بسیاری از بیماران با آن روبرو شوند. عارضه ای که می تواند با درد شدید همراه باشد و گاهی نیاز است بیمار تحت جراحی مجددی قرار بگیرد.
بعد از جراحی بسیاری از بیماران دوست دارند چنیدن کار را با هم انجام بدهند که خود می تواند با عوارض و خطرات بسیاری همراه باشد. در حالی که برخی دیگر، دیرتر به زندگی عادی و روتین خود بر می گردند.
توجه داشته باشید که بیمار باید با پزشک در ارتباط باشد و با توجه به انجام تمرینات فیزیوتراپی، تعادلی را میان استراحت و فعالیت بدنی خود بر قرار کنند. این تعادل به مرور زمان و بهبود عملکرد مفصل ران تغییر خواهد کرد.
مراقبت های طولانی مدت نباید فراموش شوند:
بعد از جراحی تعویض مفصل لگن، رعایت موارد زیر توصیه می شود:
– انجام تمرینات فیزیوتراپی و تقویت عضلات و ماهیچه های اطراف پروتز
– عدم عفونت بخیه ها. باکتری ها می توانند از راه زخم وارد بدن شوند و در نهایت به پروتز برسند. که در چنین شرایطی، انجام جراحی مجدد نیاز می باشد.
– مراجعه منظم به پزشک. انجام تست اشعه ایکس و بررسی هر گونه تغییر در مفصل جدید. در این جلسات، هر گونه تغییری قبل از بروز علائم تشخیص داده خواهد شد.
رعایت مراقبت های بعد از جراحی تعویض مفصل لگن از بروز مشکلات پیشگیری و به اصلاح مشکلات در مراحل اولیه کمک خواهد کرد.
Source: https://www.arthritis-health.com/surgery/hip-surgery/post-surgical-hip-replacement-precautions-and-tips
دکتر محمد علی قاسمی، متخصص جراحی استخوان و مفاصل، جراح هیپ و لگن و تعویض مفصل هستند. ایشان بورد تخصصی ارتوپدی خود را از دانشگاه علوم پزشکی شیراز و فوق تخصص جراحی لگن و تعویض مفصل خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران و زوریخ سویس اخذ نموده اند. دکتر قاسمی دوره های فلوشیپ ارتروپلاستی و ارتروسکوپی هیپ را در در دانشگاه Gratz اتریش، هامبورگ المان، و دانشگاه زوریخ سویس گذرانیده اند. ایشان فلوشیپ درمان های نگهدارنده هیپ خود را تحت نظر پروفسور گانز، از معروفترین جراحان ارتوپدی دنیا در سویس گذرانیده اند. دکتر محمد علی قاسمی عضو انجمن جراحان زانو و لگن امریکا، انجمن جراحان ارتوپدی امریکا و انجمن هیپ اروپا و انجمن جراحان مفصل ران ایران هستند.
0 دیدگاه