انتخاب برگه
دکتر محمد علی قاسمی / تعویض مفصل لگن / بالا رفتن از پله بعد از تعویض مفصل لگن
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

بالا رفتن از پله بعد از تعویض مفصل لگن

بالا رفتن از پله بعد از تعویض مفصل لگن نیاز به توجه و احتیاط ویژه ای دارد در واقع پس از جراحی، به بیماران توصیه می‌شود تا در هفته‌های اولیه پس از عمل پله‌ها استفاده نکنند حتی در صورت نیاز بهتر است از یک نفر کمک بگیرید. توجه داشته باشید که پزشکان معمولاً تمرینات تقویت عضلات و افزایش تعادل را توصیه می‌کنند تا به تدریج توانایی بالا رفتن از پله بهبود یابد. دقت داشته باشید که انجام این کار به منظور جلوگیری از آسیب‌دیدگی و تسریع در روند بهبودی می تواند بسیار مهم باشد. در ادامه‌ی این مقاله به توضیحات بیشتری در مورد نحوه‌ی بالا رفتن از پله که بخش مهمی از فعالیت‌های روزمره‌ی هر فردی است می‌پردازیم.

نکات مهم بالا و پایین رفتن از پله پس از تعویض مفصل لگن

نکات مهم بالا و پایین رفتن از پله پس از تعویض مفصل لگن

پس از تعویض مفصل لگن تا مدتی نمی‌توانید پایی که تحت جراحی قرار گرفته است را خم کنید. همچنین هرگونه فشار وارد کردن به این پا می‌تواند منجر به صدمه و آسیب به لگن شود و روند بهبودی را با تاخیر مواجه نماید. به همین دلیل بالا رفتن از پله یکی از فعالیت‌های چالش برانگیز برای بسیاری از بیماران است.

در ادامه به نکات مهمی که به شما کمک می‌نماید بالا رفتن از پله را با راحتی بیشتر و بدون آسیب به مفصل لگن انجام دهید، اشاره می‌نمائيم:

✳️نرده کشی پله‌ها

برای تمام تمام پله‌هایی که در راه پله‌ی منزل قرار دارد یک نرده‌ی محافظ قرار دهید. این عملیات باید پیش از جراحی انجام شوند. زمانی که راه پله‌ها، نرده داشته باشند شما می‌توانید بدون کمک گرفتن از دیگران به تنهایی از پله‌ها بالا بروید.

اگر به مکان‌های عمومی و یا محل‌هایی مراجعه کردید که راه‌پله‌های آنها محافظ و نرده نداشت حتما از آسانسور استفاده نمایید یا حتی در صورت عدم وجود آن از یک همراه کمک بگیرید تا در راه رفتن به شما کمک کند.

✳️بالا با خوب، پایین با بد

فیزیوتراپ‌ها و جراحان یک ضرب المثل جالب دارند که می‌گوید بالا با خوب، پایین با بد. معنی این جمله این است که هنگام بالا رفتن از پله ابتدا همان پایی را روی پله‌ی بالاتر قرار دهید که مفصل سالم و طبیعی دارد و تحت جراحی قرار نگرفته است. اما هنگام پایین آمدن از پله ابتدا پای ضعیف‌تر که تحت جراحی قرار گرفته است را روی پله‌ی پایین قرار دهید.

زمانی که به این شیوه از پله‌ها بالا و پایین بروید میزان فشار وارد شده به مفصل لگنی که به تازگی تعویض شده است کاهش می‌یابد.

همچنین که شما هر دو مفصل لگن را تعویض کرده باشید اما با توجه به اینکه معمولاُ جراحی هر دو مفصل به صورت همزمان انجام نمی‌شود می‌توانید این قانون را همچنان رعایت کنید. (مفصلی که در گذشته جراحی شده است را به عنوان پای خوب در نظر بگیرید).

بیشتر بخوانید: حمام رفتن بعد از جراحی تعویض مفصل لگن

✳️از پله‌های غیر استاندارد بالا نروید

ارتفاع و یا فاصله‌ی برخی از پله‌ها به صورت استاندارد نیست از همین رو اگر ارتفاع بلندتری داشته باشند و یا فاصله‌ی دو پله از یکدیگر زیاد باشد. توصیه می‌شود تا زمان بهبودی کامل از این پله‌ها بالا و پایین نروید.

برای بالا رفتن از پله‌هایی که ارتفاع زیادی دارند مجبورید دامنه‌ی حرکتی مفصل تازه جراحی شده را افزایش دهید و این موضوع می‌تواند آسیب زا باشد پس برای مدتی از انجام این کار اجتناب کنید.

✳️ استفاده از عصا و واکر

همان طور که تاکید کردیم برای راه پله‌ها نرده و محافظ قرار دهید باید تا زمان بهبودی کامل از عصا و واکر استفاده کنید. به این صورت که یک دست خود را نرده‌ی راه پله بگیرید و دست دیگر خود را به عصا و واکر تکیه دهید.

در صورتی که از واکر استفاده می‌کنید زمانی که به پله نزدیک می‌شوید آن را کمی به سمت پهلو بچرخانید، پای قوی را روی پله‌ی بالایی قرار دهید و سپس با کمک واکر پای جراحی شده را به سمت بالا بکشانید.

✳️شرکت در جلسات فیزیوتراپی

تمام مواردی که در این مقاله به صورت تئوری توضیح دادیم در جلسات فیزیوتراپی پس از جراحی تعویض مفصل لگن به صورت عملی به شما آموزش داده می‌شود. به همین دلیل لازم است در تمام جلسات فیزیوتراپی به طور کامل شرکت کنید تا نحوه‌ی صحیح راه رفتن و بالا رفتن از پله را به طور کامل آموزش ببینید.

علا.ه بر آموزش بالا رفتن از پله در طی تمرینات فیزیوتراپی، تمریناتی برای تقویت عضلات و ماهیچه‌های لگن ارائه می‌شود که می‌تواند در تسریع روند بهبود به شما کمک نماید.

در نهایت…

هر زمان که هنگام بالا رفتن از پله احساس درد، ناراحتی و یا فشار در مفصل لگن داشتید این موضوع را با فیزیوتراپ و جراح خود در میان بگذارید. هیج گاه برای بالا رفتن از پله عجله نکنید. ممکن است به زمان بیشتری نیاز داشته باشید تا بهبود پیدا کنید و آماده‌ی بالا رفتن از پله شوید بنابراین تا زمانی که فیزیوتراپ به شما اجازه نداده است از پله بالا نروید.

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 4 =

Call Now Button