بازسازی رباط خلفی
رباط خلفی، قوی ترین رباط زانو است. با این که احتمال بروز آسیب در رباط قدامی بیشتر است، اما پارگی رباط خلفی بیست درصد آسیب های زانو را شامل می شود. رباط قدامی همان طور که از نامش پیداست، در قسمت جلوی رباط خلفی واقع شده است.
مهم ترین عملکرد رباط صلیبی خلفی، پیشگیری از چرخش زانو در خم شدن های شدید زانو می باشد. در نتیجه بیماران عمدتا از مشکلاتی هنگام پایین آمدن از پله ها و یا چرخش زانو هنگام انجام فعالیت ها شکایت می کنند.
آسیب های رباط صلیبی خلفی بر اساس میزان آسیب وارده به رباط به درجات زیر تقسیم بندی می شوند:
- کشیدگی درجه یک: پارگی جزئی رباط صلیبی خلفی
- پارگی درجه دو: پارگی به نسبت کامل رباط صلیبی خلفی
- پارگی درجه سه: پارگی کامل رباط صلیبی خلفی
چه زمانی نیاز به جراحی رباط صلیبی خلفی است؟
در کل، جراحی برای تمام آسیب های درجه سه انجام می شود. در ورزشکاران حرفه ای، بازسازی رباط صلیبی خلفی زودتر انجام می شود چرا که نتایج بازسازی های حاد بهتر از بازسازی های مزمن خواهد بود.
زمانی که صحبت از جراحی می شود، بیمار به طور دقیق باید توسط دکترارتوپد خوب معاینه می شود تا وجود هر گونه آسیب مشخص گردد. حدود نود درصد بیماران با علائمی از پارگی رباط صلیبی خلفی و محدود شدن دامنه عملکردی مراجعه می کنند.
درصد موفقیت بازسازی رباط صلیبی خلفی
بازسازی رباط صلیبی، روشی موثر در بازیابی توان و استحکام زانو در بیمارانی است که فشار و استرس بیشتری به این ناحیه از زانوشان وارد می شود.
روش جراحی بازسازی رباط صلیبی شامل ایجاد حفره سوکت بسته در فمور و در هر دو قسمت خلفی و قدامی می باشد. گرافت در موقعیت مناسب قرار می گیرد و به سمت تیبیا کشیده خواهد شد. باندل قدامی جانبی در زاویه نود درجه خم شدگی زانو به طور ثابت قرار می گیرد، سپس باندل خلفی میانی در حالت کشیدگی کامل زانو فیکس خواهد شد.
دکتر محمد علی قاسمی متخصص جراحی ارتوپدی و فوق تخصص جراحی لگن و مفصل ران و فلوشیپ تعویض مفصل در شیراز، آگاه به دانش روز دنیا،در زمینه جراحی ارتوپد، لگن و زانو آماده ارائه خدمات به شما کاربران گرامی می باشد.
لازم به ذکر است با مراجعه به اینستاگرام دکترمحمدعلی قاسمی می توانید از مطالب علمی و کاربردی این صفحه آگاهی پیدا کنید.
برنامه بازتوانی رباط صلیبی خلفی
برنامه بازتوانی رباط صلیبی خلفی این امکان را برای بیماران فراهم می کند تا بتوانند زانوی خود را در زاویه نود درجه خم کنند. استفاده از آتل به مدت شش ماه غیر از زمان استحمام و یا تعویض لباس ها به کاهش فشار و نیروی وارده به زانو کمک می کند.
توصیه می شود ورزشکاران در اولین فصل مسابقات خود بعد از انجام جراحی بازسازی از آتل استفاده کنند.
دنبال کردن برنامه بازتوانی می تواند به بهبود استحکام زانو به مرور زمان، بازگشت سریع تر دامنه حرکتی به حالت طبیعی، کاهش میزان سفتی زانو و بهبود دامنه عملکردی زانو کمک کند.
Source: https://drrobertlaprademd.com/pcl-reconstruction/
با تشکر از حسن توجه شما عزیزان، مدیریت سایت: دکترمحمد علی قاسمی، متخصص جراحى ارتوپد و فوق تخصص جراحی لگن و مفصل ران و فلوشیپ تعویض مفصل از سویس
دکتر محمد علی قاسمی، متخصص جراحی استخوان و مفاصل، جراح هیپ و لگن و تعویض مفصل هستند. ایشان بورد تخصصی ارتوپدی خود را از دانشگاه علوم پزشکی شیراز و فوق تخصص جراحی لگن و تعویض مفصل خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران و زوریخ سویس اخذ نموده اند. دکتر قاسمی دوره های فلوشیپ ارتروپلاستی و ارتروسکوپی هیپ را در در دانشگاه Gratz اتریش، هامبورگ المان، و دانشگاه زوریخ سویس گذرانیده اند. ایشان فلوشیپ درمان های نگهدارنده هیپ خود را تحت نظر پروفسور گانز، از معروفترین جراحان ارتوپدی دنیا در سویس گذرانیده اند. دکتر محمد علی قاسمی عضو انجمن جراحان زانو و لگن امریکا، انجمن جراحان ارتوپدی امریکا و انجمن هیپ اروپا و انجمن جراحان مفصل ران ایران هستند.
0 Comments